Vakantie

De vakantiecheck van uw auto

De zomervakantie is niet zo heel erg ver weg en misschien hebt u plannen gemaakt om dit jaar met de auto op vakantie te gaan. Naar een bestemming in eigen land bijvoorbeeld of misschien zoekt u het wat verder van huis en reist u binnenkort af naar Frankrijk, Spanje, of naar de bergen in Oostenrijk of Zwitserland. Een feit is dat u tijdens uw vakantie andere eisen stelt aan uw auto dan wanneer u ermee naar uw werk rijdt of er boodschappen mee doet. Het is dus verstandig om te laten checken of uw auto klaar is voor deze klus, want u gaat dan wel op vakantie, uw auto zeker niet.

Banden wisselen, niet alleen in de winter

De belangrijkste te checken onderdelen van uw auto zijn de banden. Deze staan constant in contact met de weg en moeten dus de grootste prestatie leveren. De meeste auto’s hebben tegenwoordig all-seasonbanden. Velen van ons kiezen er in de winter wel voor om op winterbanden te rijden, maar wist u dat uw auto met echte zomerbanden in de zomer ook beter af is?

Zomerbanden presteren door hun specifieke profiel namelijk veel beter dan andere banden, zodra de temperatuur boven de vijftien graden komt. Dit profiel, bestaande uit smalle, naar buiten toelopende groeven, voert regenwater gemakkelijk weg waardoor het slippen en hydroplanen voorkomt. Daarnaast zorgen zomerbanden voor een maximaal contact met het wegdek, waardoor de auto simpelweg beter rijdt met meer stuurcontrole en rijcomfort. Het plaatsen ervan is dan ook verstandig.

 

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast een bandenwissel of -check is een controle van de remmen geen overbodige luxe. Zeker niet als u van plan mocht zijn in de bergen te gaan rijden, want daalt u af, dan hebben uw remmen veel te verduren. Ook horen controle van uw oliepeil en koel- en ruitenvloeistof standaard op uw checklijst te staan. Want zeg nu zelf, niets is zo vervelend als autopech in het buitenland.

 

De check

Als u uw auto laat checken, en hiervoor kunt u eenvoudig een afspraak maken bij Autobedrijf De Jong in Friesland, zorg er dan ook voor dat u gele veiligheidshesjes in uw auto hebt liggen. Deze zijn in de meeste landen verplicht. En reist u door Frankrijk, vergeet dan beslist niet een alcoholtest mee te nemen. U kunt een hoge boete krijgen als u deze niet kunt laten zien.

0
Feed

Schrijf een reactie

Auto- en Touringcarbedrijf De Jong
Haadwei 58
9104 BH  Damwâld

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 18:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 18:00

Vrijdag 08:00 - 21:00

Zaterdag 09:00 - 17:00

Huur een touringcar bij Auto- en Touringcarbedrijf De Jong in Damwoude of kom langs bij ons autobedrijf.