Maak een afspraak met Autobedrijf De Jong

De vakantiecheck van uw auto

De zomervakantie is niet zo heel erg ver weg en misschien hebt u plannen gemaakt om dit jaar met de auto op vakantie te gaan. Naar een bestemming in eigen land bijvoorbeeld of misschien zoekt u het wat verder van huis en reist u binnenkort af naar Frankrijk, Spanje, of naar de bergen in Oostenrijk of Zwitserland. Een feit is dat u tijdens uw vakantie andere eisen stelt aan uw auto dan wanneer u ermee naar uw werk rijdt of er boodschappen mee doet. Het is dus verstandig om te laten checken of uw auto klaar is voor deze klus, want u gaat dan wel op vakantie, uw auto zeker niet.

Banden wisselen, niet alleen in de winter

De belangrijkste te checken onderdelen van uw auto zijn de banden. Deze staan constant in contact met de weg en moeten dus de grootste prestatie leveren. De meeste auto’s hebben tegenwoordig all-seasonbanden. Velen van ons kiezen er in de winter wel voor om op winterbanden te rijden, maar wist u dat uw auto met echte zomerbanden in de zomer ook beter af is?

Zomerbanden presteren door hun specifieke profiel namelijk veel beter dan andere banden, zodra de temperatuur boven de vijftien graden komt. Dit profiel, bestaande uit smalle, naar buiten toelopende groeven, voert regenwater gemakkelijk weg waardoor het slippen en hydroplanen voorkomt. Daarnaast zorgen zomerbanden voor een maximaal contact met het wegdek, waardoor de auto simpelweg beter rijdt met meer stuurcontrole en rijcomfort. Het plaatsen ervan is dan ook verstandig.

 

Wat heb ik nog meer nodig?

Naast een bandenwissel of -check is een controle van de remmen geen overbodige luxe. Zeker niet als u van plan mocht zijn in de bergen te gaan rijden, want daalt u af, dan hebben uw remmen veel te verduren. Ook horen controle van uw oliepeil en koel- en ruitenvloeistof standaard op uw checklijst te staan. Want zeg nu zelf, niets is zo vervelend als autopech in het buitenland.

 

De check

Als u uw auto laat checken, en hiervoor kunt u eenvoudig een afspraak maken bij Autobedrijf De Jong in Friesland, zorg er dan ook voor dat u gele veiligheidshesjes in uw auto hebt liggen. Deze zijn in de meeste landen verplicht. En reist u door Frankrijk, vergeet dan beslist niet een alcoholtest mee te nemen. U kunt een hoge boete krijgen als u deze niet kunt laten zien.

Met de bus op schoolreisje in Friesland

In Friesland ligt het voor de hand om een schoolreisje te organiseren dat iets met water te maken heeft, maar u kunt er ook meer dan prima terecht voor een uitstapje van een heel ander kaliber. Natuurlijk is de keuze voor waar u kinderen mee naartoe neemt afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en van de lengte van de reis. Gaat u bijvoorbeeld maar een dagje of worden het misschien wel een paar dagen? Wat voor schoolreisje het ook wordt, één ding hebben ze allemaal gemeen: u komt er gemakkelijk met de bus. Niet met het openbaar vervoer maar met een luxe touringcar van De Jong Tours in Damwoude.

De juiste bus met de juiste service

Bij De Jong Tours in Damwoude hebben ze al meer dan negentig jaar ervaring in de verhuur van precies die touringcar die voor uw schoolreisje geschikt is. Daarnaast bieden ze precies die service die u belangrijk vindt. Gaat u met een wat kleinere groep, dan is de VIP-touringcar tot 34 personen, waarin zelfs tafelsetjes te vinden zijn, dé uitkomst. Maar ook grotere groepen, tot maximaal 58 personen per bus, zitten in de zeer luxe uitgeruste bussen precies goed. Natuurlijk kunt u met een grote groep ook meerdere bussen tegelijk huren.

 

Leuke locaties voor plezier en cultuur

Aan het vervoer zal het dus beslist niet liggen, dat is al een belevenis op zich, maar waar brengt een touringcar van De Jong Tours u zoal naartoe? Wat dacht u van Outdoor Point, een super stoere belevenis voor kinderen vanaf 11 jaar. Hebben uw leerlingen altijd al willen leren schieten met een hand- of kruisboog of willen ze heuse Schotse Highland Games spelen? Dan moet u hier absoluut heen. Of wat dacht u van Attractiepark Duinen Zathe? Zij staan, volgens eigen zeggen, garant voor de allerleukste schooldag van het jaar. Dit park heeft voor kinderen vanaf iedere leeftijd de meest fantastische attracties te bieden. Zo staat het park vol met waterglijbanen, is er een vulkaaneiland en maakt u de kinderen blij met een geweldig trapcircuit of met een rondje in de indoor apenkooi of in The London City Coaster, een supersnelle achtbaan met een maximale hoogte van veertien meter.

 

Opties genoeg dus voor uw schoolreisje. Nu de bus nog! Boek uw touringcar vandaag nog bij De Jong Tours in Damwoude.