Winterbanden

Uw auto winterklaar maken: 10 tips

Op uw auto moet u altijd kunnen rekenen. U wilt niet na hoeven denken of uw auto ’s morgens wel start of dat u onderweg ergens strandt omdat er iets niet meer naar behoren functioneert. In de winter hebben we te maken met andere weersomstandigheden dan in de zomer, omstandigheden, zoals kou, gladheid, pekel op de weg en sneeuw of ijzel, die meer vragen van uw auto. Om zonder zorgen in deze periode de weg op te kunnen, is het verstandig de auto ‘winterklaar’ te maken.

Waar begin ik?

Een wintercheck door uw garage is het beste begin. Hiervoor maakt u eenvoudig een afspraak met Autobedrijf De Jong in Friesland. U kunt ervan op aan dat u na een controle van uw banden, remmen, vloeistoffen, verlichting en van uw elektrische systeem, zorgeloos de weg op kunt in welke omstandigheid dan ook.

Natuurlijk kunt u ook zelf een aantal zaken regelen waardoor uw auto u geen problemen oplevert als u ermee gaat rijden in de winter. Wij geven u een aantal tips, zodat u ‘s winters geen omkijken hebt naar uw auto.

 

Tips om uw auto winterklaar te maken

 1. Begin met het goed schoonmaken van de rubbers tussen de deuren. Vet ze daarna goed in of gebruik talkpoeder zodat ze niet uitdrogen of gaan scheuren en niet meer goed sluiten.
 2. Controleer de koelvloeistof – de vloeistof die gebruikt wordt om de motor te koelen – en voeg koelvloeistof toe met antivries. Let op; doe dit nooit als uw motor draait of nog warm is.
 3. Check de werking van de ruitenwissers. Vegen ze nog goed of laten ze strepen na? Misschien zijn ze toe aan vervanging.
 4. Voeg ook antivries toe aan de ruitenwisservloeistof. Tip: spuit eerst alle zomerkoelvloeistof uit het reservoir, anders verdunt de vloeistof en bestaat de kans dat de ruit alsnog bevriest, iets wat u niet wilt meemaken als u aan het rijden bent.
 5. Bewerk de sloten met een ontdooispray en zorg dat u altijd een spuitbusje buiten uw auto hebt. U zult de eerste niet zijn die een bevroren slot heeft maar niet bij de ontdooier kan omdat deze in de auto ligt.
 6. Smeer met een doek wat shampoo aan de binnenkant van uw voorruit, hierdoor beslaat hij minder.
 7. Parkeer uw auto niet met aangetrokken handrem, laat hem in de versnelling staan.
 8. Laat een eventueel sterretje in uw ruit repareren. Door verwarming binnen en kou buiten, kan een sterretje snel een grote barst worden.
 9. Zorg voor een goede ruitenkrabber.
 10. Last but not least, overweeg de aanschaf van winterbanden voor meer grip en een kortere remweg bij winterse weersomstandigheden.
   

Wilt u er zeker van zijn dat uw auto helemaal klaar is voor de winter? Maak een afspraak bij Autobedrijf De Jong in Friesland!

0
Feed

Schrijf een reactie

Auto- en Touringcarbedrijf De Jong
Haadwei 58
9104 BH  Damwâld

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 18:00

Woensdag 08:00 - 18:00

Donderdag 08:00 - 18:00

Vrijdag 08:00 - 21:00

Zaterdag 09:00 - 17:00

Huur een touringcar bij Auto- en Touringcarbedrijf De Jong in Damwoude of kom langs bij ons autobedrijf.